Blog - makedon.blog.com.mk - Fresh Blog

Latest News:

БЛОГЕРСКА ЧЕСТИТКА! 1 Jan 2010 | 12:01 am

На крајот од една бурна блогерска година во која работевме 24/365 (повеќе од Владата!) за неколку часа започнува Новата 2010 година. Па нека е среќна, весела и бурна блогерска година! Среќни п...

БОЖИКНО ПРИМИРЈЕ 30 Dec 2009 | 09:42 am

Пет месеци по започнувањето на Првата светска војна во 1914 година на западниот фронт некаде во Франција се случил необичен настан. Ноќта спроти Божик во паузата од битката англиските војници распо...

ПАВЛЕ ВОСКОПУЛОС ЗА ПРОБЛЕМОТ СО ИМЕТО! 29 Dec 2009 | 09:57 am

Во прилог на обемната дискусија на мојот претходен пост за проблемот со името на нашата земја, го објавувам интервјуто на Павле Воскопулос, член на раководството на „Виножито“ објавено во денешниот...

НАЈДИ ЈА РАЗЛИКАТА! 25 Dec 2009 | 04:15 am

Две изјави за иста работа: Б.Ц. „Би можеле да најдеме формулација со додавка или придавка која не го урива нашиот национален идентитет“ 13.03.2008 година http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8F3A...

Пријатно попладне! 22 Dec 2009 | 04:34 am

Надвор е ладно... Седете си дома, читајте или слушајте музика... Kelly Family - An Angel I wish I had your pair of wings Had them last night in my dreams I was chaising buterflies T...

ТВИТЕР ЧУДО! 10 Dec 2009 | 12:29 pm

Се вклучив на TWITTER и кога таму види чудо! СЕКОЈА БУДАЛА ИМА НАЈМАЛКУ ПЕТ ПРИВРЗЕНИЦИ! ОВОЈ ЗАСЕГА ИМА САМО ТРОЈЦА... -->

„ОСУММИНАТА“ - уште еден поглед 6 Dec 2009 | 05:36 am

По повод 20 годишнината од „случајот Осуммината“ (за кој пишував на еден претходен пост) овојпат го пренесувам мислењето за овој случај на д-р Гроздан Цветковски, исто така еден од Осуммината. ...

ПОЛЕТАЈ! 2 Dec 2009 | 03:17 am

(мотив од Преспа - Photo by Alexandro) „Во секој момент од вашиот живот ви се нуди прилика да бирате - љубов или страв - да одете по земјата или да се вивн...

АТАК НА „АТАКА“ 29 Nov 2009 | 12:06 am

Бугарската ултранационалистичка партија „Атака“ повторно атакува на Македонија! По повод 90 годишнината од потпишувањето на Нејскиот мировен договор,  Бугарија, преку  “Атака“ бара од  ЕУ тој да би...

ЗОМБИЛЕНД 14 Nov 2009 | 08:55 am

Две децении независен и демократски развој на државата очигледно не беа доволни да се ослободиме од стегите на претходниот тоталитарен систем. Неговите основни постулати и вредносниот систем врз ко...

Related Keywords:

filozof, mk blog, вмро, sms lyobovnie, meceto usko, blog taa, shifri za gta san andreas, ultras blog, Јади бурек, aerodrom family

Recently parsed news:

Recent searches: