Blog - myaikido.blog.com.mk - Fresh Blog

Latest News:

Мојата филозофија 29 Oct 2008 | 06:41 am

    Будизмот, Таоизмот, Конфучионизмот, Христијанството и други религии и филозофски правци се втопени во вежбањето и изучувањето на боречките вештини во модерно време. Сепак би сакал да напоменам дек...

Виша Математика 10 Apr 2007 | 05:23 am

Нема сомнение дека боречките вештини, со тек на времето акумулирале огромно знаење и информации од борбите кои се одвивале. Ова знаење било пренесувано и надградувано на различни пишани и вербални инс...

Промашување 1 Apr 2007 | 11:58 pm

Вежбајќи Аикидо или било која друга боречка вештина, поминуваш многу време обидувајќи се да совладаш некоја одредена техника или зафат, и таман си помислил „ех, сега ја научив“... ќе увидиш некоја гре...

Тогаш и сега 29 Mar 2007 | 09:05 pm

Никој од нас не може ни приближно да ги сфати околностите под кои живееле Самураите и новниот кодекс на живеење и борба (умирање). За да бидеш борец не значи само да тренираш како што тренирале тие, т...

Боречки вештини и боречки спортови 29 Mar 2007 | 11:17 am

Со честата комуникација со други луѓе кои повеќе или помалку се запознале со боречките спортови и вештини, заклучив дека има голема небулоза во поимите: боречка вештина, боречки спорт. Не ретко ќе сре...

Ки-боранија 18 Mar 2007 | 02:15 am

            Ки-енергија или кај Кинезите попознато како Чи-енергија или само Чи. Можеби најсоодветен превод за овој поим е „животна енергија“. Порано Кинезите верувале дека низ телото теч...

Изгубени во преводот. 17 Mar 2007 | 11:22 am

    Од кога почнав да вежбам аикидо, полека започнав да ја запознавам и јапонската култура. Претходно за нив само знаев: автомобили, видеа, телевизори, мечеви, камикази, хирошима... Немав некои симпат...

Глобално затоплување... 15 Mar 2007 | 08:58 am

    Според мене најголемата глупост на 21виот век е токму глобалното затоплување. Ова можам со поприлична сигурност да го тврдам, бидејки малку истражував на оваа тема од огромно значење за човештвото...

Интро 13 Mar 2007 | 11:06 am

    Овој блог го креирав со намера да ги напишам моите ставови кон аикидото. Да прикажам колку сум изненаден за неговата разновидност и дијаметрална различност, во разни земји, клубови, па дури и член...

Related Keywords:

Цеца, blog taa, shifri za gta san andreas, blog.com.mk, vbb blog, nehar tours, maskerati.blog.com.mk, blog mk, popovski zoran

Recently parsed news:

Recent searches: