Dritaislame - dritaislame.al - Drita Islame

Latest News:

Programet “ internship”, 120 studentë kryejnë praktikat brenda dhe jashtë vendit 27 Aug 2013 | 03:14 pm

Praktikat profesionale, janë një element i rëndësishëm në formimin e një studenti duke i ofruar atij aftësim praktik, krahas dijeve teorike që përfiton në auditorët e universitetit.  Duke u nisur nga ...

Një xhami 5 shekullore në brigjet e Durrësit 2000 vjeçar 23 Aug 2013 | 03:27 pm

Kjo xhami qindra vjeçare është një nga objektet  e kultit më të vjetra, më të njohura dhe të frekuentuara në qytetin bregdetar të Durrësit. nga Irida VATA, Durrës – Drita Islame Xhamia Fatih është x...

Kreu i KMSH, Muça: Edukimi fetar në shkolla, rol pozitiv në edukimin e të rinjve 23 Aug 2013 | 02:16 pm

Kryetari i Komunitetit Mysliman, Haxhi Selim Muça, thotë se është e nevojshme që të ketë në shkollat publike një lëndë me njohuritë bazë të fesë. Gjatë një interviste për gazetën “Panorama”, Muça ...

“Edhe fluturat qajne” (Farid Farjad) 22 Aug 2013 | 07:33 pm

http://www.dritaislame.al/gjashte-mije-fjale-dhe-asnje-nuk-vdes/

Gjashtë mijë fjalë dhe asnjë nuk vdes?!… 22 Aug 2013 | 04:47 pm

nga Francesca BORRI Ai më shkroi më në fund. Ka më shumë se një vit që i dërgoj artikujt e mi. Për të, unë kam marrë tifon dhe një plumb në gju. Sot, kryeredaktori im ka parë lajmet dhe ka menduar...

Es salatu hajrun minen neum 22 Aug 2013 | 03:41 pm

Dritaret e së Vërtetës hapen njëra pas tjetrës e ashikët e dashurisë hyjnore i afrohen Krijuesit me besim dhe dituri dhe, duke vëzhguar të fshehtën hyjnore, sodisin shfaqjet dhe të vërtetat e larta. ...

Rasim Vrioni: Pa besim do të ishim thjesht makineri pune 22 Aug 2013 | 02:50 pm

Bashkëbisedimi ynë me dr. Rasimin, nuk ishte edhe aq i lehtë, sepse të realizosh një intervistë me një person që ka një bagazh të madh njohurish, është e pamundur që gjithçka ta përmbledhësh në disa r...

Abdesi, ja disa nga dobitë e tij për shëndetin 22 Aug 2013 | 02:38 pm

“O ju që keni besuar. Nëse ngriheni për të falur namazin, lani fytyrën dhe duart deri në bërryle dhe fshini kokën (jepi mes’h) dhe lani këmbët deri në nyje.” (Maide, 6) Shumë di jetarë myslimanë janë...

Historia përsëritet në tokën e Musait (a.s)? 21 Aug 2013 | 04:04 pm

nga Rejan ISLAMI Asgjë nuk duket se ka ndryshuar nga historia, përveç krenarisë qytetërimore të njeriut të vetëquajtur modern, tipik i zhytur në indiferencë edhe kur padrejtësia më e madhe gjendet...

Vazhdojnë regjistrimet për Haxhin 2013 20 Aug 2013 | 06:24 pm

Komuniteti Mysliman i  Shqipërisë i bën thirrje të gjithë të interesuarve për kryerjen e Haxhit të nxitojnë  të regjistrohen pasi afati i fundit i regjistrimeve është data 2 shtator 2013. Dokumentet ...

Recently parsed news:

Recent searches: