Freediscussions - anarhija.freediscussions.net - Анархија

Latest News:

Дискусии 16 Aug 2013 | 10:47 pm

Iskreno, mi nedostasuvaat denovite koga so Rothbard diskutiravme za mnogu temi i koga so netrpenie cekav da go otvoram forumov da go procitam odgovorot i da dadam odgovor. Sudirot na dve razlicni misl...

Зошто анархизмот не успева? 20 Feb 2013 | 08:37 am

На фејзбук групата на Анархистички фронт се појави еден контроверзен текст (барем во очите на еден анархист) којшто како главна поента има: „Анархизмот е невозможен. Но дури и кога би бил возможен, т...

Анархизам и демократија 3 Feb 2013 | 07:57 pm

Се стигна некако до Хитлер и демократичноста на „демократското укинување на демократијата“, па ме инспирираше да ја отворам оваа тема. Значи, ме интересира што подразбирате под поимот демократија и к...

Anarhizmot e dealienacija 28 Sep 2012 | 01:42 pm

Ne e deka se pravam pameten tuku e do toa deka sekoj ima pravo da razmisluva za opredeleni raboti na nacin na koj smeta deka e ispravno odnosno deka e vo korelacija zo negoviot razum. Za mene Anarhija...

АМАН, Заедно за мир, ИППБ и слично 13 Sep 2012 | 10:20 pm

Одамна нема никој отворено нова тема па сакав ако има активни членови на форумов да помуабетиме околу овие иницијативи, особено од анархистичка перспектива. Прво мал вовед: АМАН е актуелната иниција...

Pricinata poradi koja ste Anarhisti? 8 May 2012 | 01:52 pm

Prasanjeto naslov na temava e spored mene srzta na samoanalizata na eden Anarhist. Imeno, site imame svoi mislenja vo vrska so Anarhijata kako sostojba na poredok bez poredok, egzistencija bez vlast a...

KLASNA VOJNA VO EVROPA 19 Mar 2012 | 07:28 pm

DALI E MOZNA KLASNA VOJNA VO EVROPA?

Кој се најжестоките борци за Македонскиот ИДЕНТИТЕТ 17 Feb 2012 | 11:57 am

Ајде еднаш конечно да расчистиме со дилемата : Кој се најжестоките борци за Македонскиот ИДЕНТИТЕТ на чело со Никос Грујос овие : Многу Егејци веќе започнаа процедура во грчките општини за добивање...

Како до Анархизам? 9 Feb 2012 | 10:12 pm

Па, прво со соодветна само - едукација. Главната област која е „must have", барем основно познавање, е економската наука/област/знаење. За жал, мн анархо-комунисти кои биле добри економисти нема и гла...

Демагогија на Демохристијанството - Десницата 7 Feb 2012 | 12:37 am

Демагогија на Демохристијанството - Десницата Демагогија на ДемоХристијанските партии уште познати и како Нардони , Конзервативни а во некој случаи и како Татковински , Патриотски , Монархистички пар...

Recently parsed news:

Recent searches: