Laakarilehti - laakarilehti.fi - Suomen Lääkärilehti

Latest News:

Suomessa käytetään paljon mikrobilääkkeitä pitkäaikaispotilaiden hoidossa 27 Aug 2013 | 05:31 pm

Erityisen paljon mikrobilääkitystä käytetään virtsatieinfektioiden ehkäisyyn ja hoitoon. Väitöstutkimuksen mukaan hyvän ohjeistuksen avulla mikrobilääkkeiden käyttöä voitaisiin vähentää.

Vankien päihderiippuvuus on lisääntynyt 27 Aug 2013 | 02:41 pm

Vangit käyttävät huumausaineita ja päihdyttäviä lääkeaineita aiempaa enemmän. Monet vangeista ovat työkyvyttömiä, mutta eivät silti työkyvyttömyyseläkkeellä.

Kuormittava työ keski-iässä saattaa vaikuttaa terveyteen vanhana 26 Aug 2013 | 04:23 pm

Tutkijoiden mukaan keski-iän huonoa työkykyä voidaan pitää varoitusmerkkinä toimintakyvyn vaikeuksista myöhemmällä iällä.

Peruspalveluministeri Huovinen: Ensin rakenne, sitten rahoitus 26 Aug 2013 | 01:30 pm

Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituskysymys jää seuraavan hallituksen ratkaistavaksi, sanoo peruspalveluministeri Susanna Huovinen. Hänen mukaansa sote-rakenteen uudistuksessa on niin paljon tehtävä...

Lapsen kehityspoikkeama ei aina vaadi diagnoosia 26 Aug 2013 | 11:30 am

Kun lääkäri huomaa kehitysneurologisen häiriön, ei välttämättä tarvita tarkkaa diagnoosia kuntoutustoimien aloittamiseksi, ­toteaa lastentautien ja lastenneurologian erikoislääkäri Aulikki Lano HUS:n ...

Psykoosilääkkeistä diabetesriski lapsille ja nuorille 23 Aug 2013 | 05:00 pm

Psykoosilääkkeiden käyttö voi moninkertaistaa riskin sairastua tyypin 2 diabetekseen, Lancetissa julkaistusta tutkimuksesta ilmenee.

Sosiaalityöntekijä sovittaa 
lääkärin ohjeet potilaan arkeen 23 Aug 2013 | 03:30 pm

Audiologi Voitto Kotille sosiaalityöntekijät Merja Mustaniemi (vas.) ja Eevi Apponen ­kuuluvat töissä tärkeimpiin kumppaneihin. Onnistunut tiimityö auttaa nivomaan sairauden hoidon potilaan muuhun elä...

Onko paastopäivistä hyötyä? 23 Aug 2013 | 01:00 pm

Tuoreimpiin laihdutustrendeihin kuuluu jaksottainen paasto eli 5:2-dieetti. Apulaisprofessori Kirsi Pietiläisen mukaan pätevää näyttöä dieetin hyödyistä ei ole. Sen sijaan ruokahifistely voi tuottaa j...

Optikkojen ja silmälääkärien 
kiista jatkuu 23 Aug 2013 | 11:30 am

Silmälääkärien mielestä lisäkoulutuskaan ei anna optikoille valmiuksia tulkita silmänpohjakuvia. Vaarana heidän mukaansa on, että silmätauteja jää tunnistamatta.

Psykoosin varhaisvaihe ja somaattiset sairaudet 23 Aug 2013 | 03:01 am

Somaattisten sairauksien ehkäisyn kannalta ensimmäinen vuosi psykoosin aikana on kriittinen periodi, jolloin tehostettu seuranta on syytä aloittaa.

Recently parsed news:

Recent searches: