Rainforest - rainforest.no

General Information:

Latest News:

Ecuador skrinlegger fredningsplan for Yasuni nasjonalpark 16 Aug 2013 | 05:10 pm

Ecuador inviterte hele verden til spleiselag for å hindre oljeboring i et av klodens mest artsrike områder. Nå skrinlegges planene fordi ingen ønsker å bidra.

Pommes frites bader i palmeolje 12 Jun 2013 | 01:08 pm

Pommes frites og annen fritert mat er kjent for å være dårlige for helsa. Nå viser det seg at fast food også er ødeleggende for regnskogen.

Skrinlegger plantasjeplaner på Mentawai 12 Jun 2013 | 01:06 pm

Lokalbefolkningen på øyagruppa Mentawai har vunnet over to palmeoljeselskaper som ønsket å opprette plantasjer. Selskapene har ikke fått fornyet de forespeilede lisensene, noe som gir lokalbefolkninge...

Stortinget stiller strengere krav til oljefondet 7 Jun 2013 | 07:40 pm

Stortinget krever at Norges Bank er konkrete om hvordan selskaper i oljefondets portefølje skal redusere avskogingen sin.

Hvem skal tjene på regnskogsbevaring? 27 May 2013 | 03:10 pm

Det internasjonale tiltaket REDD handler om å redusere avskoging gjennom å betale land for å la skogen stå. Men hvem er det egentlig som skal skal tjene på det?

Forlenger lov om hogststans i Indonesia 16 May 2013 | 02:45 pm

Indonesias president forlenger den to år gamle loven om stans i hogsttillatelser i primærskog og torvmyr med to nye år. Dette såkalte «moratoriet» kom som en følge av at Norge lovet 6 milliarder krone...

Kong Harald på besøk hos indianere i Amazonas 4 May 2013 | 04:04 am

I forrige uke fikk Kong Harald oppfylt sin gamle drøm om å besøke regnskogen. I fire dager bodde han sammen med yanomami-indianerne dypt inne i Amazonas.

King Harald visits an indigenous tribe in the Amazon rainforest 4 May 2013 | 04:02 am

Last week King Harald fulfilled a long-held dream when he visited the Brazilian rain forest and spent four days living with the Yanomami people in a remote part of the Amazon River basin.

Kvinnelig urfolksaktivist mottar prestisjefylt miljøpris. 19 Apr 2013 | 02:04 pm

Aleta Baun fra Regnskogfondets partner, urfolksalliansen AMAN i Indonesia, mottok mandag denne uka den prestisjefylte Goldmanprisen for sin innsats for miljøet. Mama Aleta, som hun kalles, har i 20 år...

Peru erklærer miljømessig unntakstilstand i Amazonas 4 Apr 2013 | 05:47 pm

Argentinske Pluspetrol er beordret til å rydde opp i omfattende oljesøl. Urfolk hevder forurensingen har ført til spontanaborter og misdannelser hos nyfødte.

Recently parsed news:

Recent searches: